Norowirusy i rotawirusy – biologiczne czynniki chorobotwórcze PDF Drukuj Email
czwartek, 08 lipca 2010 10:22

W związku z obserwowanym wzrostem występowania chorób zakaźnych przenoszonych droga pokarmową, Główny Inspektorat Sanitarny przekazuje w załączeniu do wykorzystania materiały informacyjne dotyczące norowirusów i rotawirusów:

  • podstawowe informacje dotyczące norowirusów (załącznik 1)
  • podstawowe informacje dotyczące rotawirusów (załącznik 2)
  • zasady postępowania w szpitalnym ognisku epidemicznym norowirusów i rotawirusów (załącznik 3)
Wpisany przez Danuta Grott-Dojlidko   
Poprawiony: poniedziałek, 25 października 2010 11:00
 
NIZP - Państwowy Zakład Higieny Instytut Żywności i Żywienia Monitoring Jakości Sanitarnej Wody Instytut Medycyny Pracy Ministerstwo Zdrowia